Българска агенция по безопасност на храните разкри и спря дейността на

...
Българска агенция по безопасност на храните разкри и спря дейността на
Коментари Харесай

Кучето на Ван Дам от незаконен развъдник

Българска организация по сигурност на храните разкри и спря активността на противозаконен разплодник за кучета в град Белослав, област Варна, в който е родено и чихуахуато Рая. 

Историята на Рая стана известна, откакто екшън звездата Жан-Клод Ван Дан прикани персонално българските управляващи да я спасят.

Местната организация по сигурност на храните лишава кучето от притежателите му и го слага под карантина. След това управляващите в Норвегия афишират, че животното е импортирано нелегално и слагат изискване - или кучето се връща в България, или ще бъде евтаназирано.

Българската организация по храните обаче отказвала това за дребната чихуахуа, тъй като паспортът й е недействителен. След като Жан-Клод Ван Дам записа прочувствено видео и моли българските управляващи да я спасят, от БАБХ разрешиха кучето да се върне. У нас то още веднъж ще е под 30-дневна карантина.

Сега излиза наяве и от кое място е взета малката чихуахуа. Развъдникът в Белослав не е регистриран като животновъден, притежателят е физическо лице и прави развъдна активност на кучета от породата чихуахуа без потекло, незаконно по интернет, оповестяват от БАБХ.

На притежателя е публикуван акт за противозаконна развъдна активност, според Закона за ветеринарномедицинската активност (ЗВД). Агенцията по храните връчи четири акта на ветеринарния доктор, издал подправените документи на кучето Рая.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР